dissabte, 16 de juliol del 2011

Estem de Festa Majooooor!!!

Bona tarda pares i mares i... bona Festa Majooooor!!!

A Vila Joval ja ha arribat la Festa Major!! "Alegria... que és Festa Major....!"...

Com vam acabar explicant ahir, divendres ens van venir a visitar la Pubilla i l'Hereu de la Familia Cardener. Van venir per explicar-nos que estaven molt contents... arribava la Festa Majooooor!!!!!

Tot i l’arribada de la Festa Major, l’Hereu i la Pubilla van quedar-se molt estranyats que no notèssin ambient de festa a Vila Joval.
Ens van explicar que els dies prèvis a la Festa Major, els carrers de la Vila estaven ben guarnits i les families es preparaven els àpats més deliciosos per celebrar la Festa en Familia.
Així que ja ens veieu, ahir ens va tocar fer de cuiners i cuineres.
Els més petits vam preparar galetes... mmmm!!! Que bones... i quina feinada a amassar farina!
Els més grans vam preparar canapès de molts gustos diferents! Això sí que fa festa!!!
A la tarda, i després de fer de cuiners i cuineres ens va tocar guarnir el poble de Festa Major i alhora, enllestir els últims detalls de la festaaaa!
Els més petits van preparar garlandes per decorar les places... els mitjans van fer els fanalets que utilitzarem al ball d’aquesta nit, i els més grans van elaborar el programa d’actes i van fer cartells commemoratius de la Festa Major.
Comptem amb un programa d’actes ben farcit:
  • Ahir divendres, vam iniciar la Festa Major amb el pregó de festes, a càrrec de l’Hereu i la Pubilla.
  • A les 22,00h, vam fer el concurs per elegir els nous Hereu i Pubilla... doncs els germans Cardener volien traspassar l’honor a dues noves persones...
  • Avui , hem començat la jornada a les 8,30h del matí, amb la Cantada d’Havaneres al peu de les Lliteres... una bona manera de llevar-nos!
  • A les 11,00h, hem fet el gran concurs de pesca... a les Piscines Municipals.
  •  A continuació, ha tingut lloc la visita a les Firetes...
  • A les 13,00h, l’encesa de la Traca de Festa Major (amb 20 metres de traca que s’han fet sentir de valent!!!)
  • ...i a continuació, trobada de Cap Grossos i cercavila!
  • A les 15,00h, ha tingut lloc l’emocionant partit de futbol Selecció de Monitors vs. Selecció de Participants!
  • A les 16,00h, s’ha obert el Parc Aquàtic .
  • A les 17,30h, tindrà lloc la Cursa de Barques a les Piscines Municipals
  • A les 20,30h, després de posar-nos “wapes i wapos” tindrà lloc un sopar popular a la Plaça de l’Ajuntament...
  • ... i a les 22,0h farem el Ball de Festa Major!!!
  • I... a les 23,30h... farem el fi de festa, amb el Gran Castell de Foc!!

Com veieu, un replet programa d’actes que esperem que ompli d’alegria aquesta població!

Els pregoners van fer acte de presència i ens van llegir el pregó de festes i alhora van explicar el programa de la Festa. Vam aplaudir i celebrar-ho de valent!!!
Com heu pogut veure, a la nit, ja es va celebrar l’acte d’elecció de l’Hereu i la Pubilla... després de concursar amb balls, desfilades, escultures humanes,... el jurat i els antics hereu i pubilla, van decidir nomenar a en Guillem Paris Mas i la Laia Piñol Porta com a Hereu i Pubilla de la Festa Major.
Els àpats del dia ja eren un avenç dels “manjars” que ens trobarem a les taules d’aquests dies: ahir divendres per dinar vam menjar Spaguettis a la Carbonara i Mandonguilles amb sèpia. De postre, una refrescant síndria.
Per sopar, vam cruspir-nos una deliciosa sopa de peix i de segon pollastre a la cassola! De postres un iogurt de fruites.
Avui, com no podia ser d’una altra manera, ens hem menjat uns boníssims canelons de carn i un peix al forn que feia molta festa. De postres, una bona tallada de meló!

...i, amb tot, entre tanta festa, també hem trobat temps per les nostres tasques quotidianes: els serveis!
Cal destacar que ahir vam trobar una estona per endreçar les habitacions... doncs ja tocava “fer dissabte” i els monitors vam pensar que la millor excusa per fer-ho, era aprofitar la vigília de la Festa Major. Cal dir que vam deixar unes habitacions molt ben endreçades! Felicitats a tots i totes!
...i alhora, durant l’estona Serveis, els que avui han fet el servei de “Cançoner i Pregària”, han acabat de construir l’Església de Vila Joval... una església que hem anat construint plegats i que hem omplert de vida i de colors i... també de valors!! Ens ha servit per fer les pregàries cada vespre...
Ara sí que ja podem dir que Vila Joval està acabat!!!


Ja veieu que encara ens queda una programa de festes ben amè  i distret! ...per tant, em sap greu, us he de deixar... ja m’entendreu avui “ÉS FESTA MAJOOOR!!!”

Una abraçada i... (ara ja podem dir...) fins demà!!!