divendres, 15 de juliol del 2011

Aigua i color!!

Bon dia pares i mares!
Com esteu?? Com va tot?
Per nosaltres, avui ja comença la recta final de les colònies… algun dels vostres fills, com no pot ser d’una altra manera, ja ens demana quan tornarem cap a casa!!! La frase, com bé sabeu, conté una emocionada barreja de tristesa pel fet que s’acabin les colònies i una inevitable enyorança cap a tots vosaltres...
 ...però no patiu! Tot va molt bé... (ni tant sols hem detectat cap cas de polls!!) i els monitors i monitores tenim apunt la traca final de les Colònies... ja veureu! Les activitats que ens esperen no deixaran indiferents a ningú!

Ahir, com bé indica el títol d’aquest crònica, va ser un dia ple d’aigua i color: Al matí la Padrina Cardener ens va demanar que féssim la bugada... però a la tarda la Padrina Cardener va arribar ben preocupada a veure’ns a la piscina!!!
Resulta que s’havia acabat l’aigua al poble!!! Ens va explicar que la única manera de retornar-la era reconstruint una canonada que hi havia al poble...
Així doncs, els monitors ens van preparar un munt de proves d’aigua amb les que, si les superàvem, guanyàvem un tros de canonada.
Els monitors la van empalmar tota i fam fer una canonada de més de 25 metres!! Després vam aconseguir fer-hi circular l’aigua per dins!
Les proves eren ben divertides, refrescants i originals! Ens vam embrutar de farina, ens llençar per un tobogan relliscós, vam passar amb espelmes enceses per una pluja d’aigua, vam fer la bugada amb samarretes gegants,... quin remuller!!!!

En acabar la gimcana d’aigua, i després de berenar una deliciosa nectarina, vam fer una guerra de colors!!!
Ens vam posar la samarreta blanca que portàvem i, amb unes xeringues gegants a les mans, vam fer una guerra de colors (aigua amb tint) per decorar les samarretes!!! Van quedar mooolt xules!
Manguerades, dutxes i tots nets cap a sopar!! (Per sopar hi havia verdura i llonsat de porc amb xampinyons. De postres, natilla de xocolata).
Al matí, per dinar, havíem menjat cigrons estofats, peix amb amanida i prunes de postres.

Després de sopar, com cada nit, vam realitzar la Trobada de la Colònia. Els més petits van explicar als més grans que havien fet mentre ells estaven d’excursió. Els més grans també van relatar als més petits com els havia anat l’aventura de l’acampada.
Durant la trobada de la colònia, en les valoracions del dia, tots els grups van comentar que calia millorar l’odre de les habitacions... Els monitors i monitores hem demanat als nens i nenes que s’esforcin en mantenir les seves prestatgeries netes i ordenades... Allò del “no trobo...” ja ho sentim massa sovint!!!
En acabar la Trobada de la Colònia, va tornar la Padrina Cardener... ens va agrair que l’haguéssim ajudar a reparar la canonada del poble! ...estava tan contenta que fins i tot ens va voler donar pagueta!!!
...com que és molt despistada, no la portava a sobre i ens va donar uns paperets perquè la trobéssim nosaltres mateixos... així que ja ens veieu... vam fer un joc de pistes amb llanternes per trobar la “pagueta” la padrina.
Després de passar per diversos punts de la casa de colònies, vam trobar-nos tots els grups en un mateix punt... Allà vam trobar una caixa que... que... que... estava plena de llaminadures!!!!
N’hi havia una bossa per cada grup i els monitors ens les van repartir! Mmmmmm!!! Feia molts dies que no en menjàvem!!!

En acabar l’activitat de nit, vam fer la pregària, i vam pregar pels nostres pares i mares i perquè les colònies seguissin tant divertides com fins ara!
Després... baixem bandera i ... bona nit!!!!

Avui al matí, han vingut la Pubilla i l’Hereu de la Família Cardener.  Ens han explicat que també són la pubilla i l’hereu de Vila Joval i que estaven molt contents perquè s’acostava la... FESTAAAA MAJOOOOR!!!!!
Ens caldrà decorar el poble i preparar les receptes típiques de la nostra Festa Major per celebrar-la! Una bona traca final, oi??
Ens espera un programa replet d’actes i activitats... ja us explicarem!

Una abraçada a tots i totes!!!

P.D.: Us informem que demà dissabte no publicarem la crònica fins a les 17,00h de la tarda!! Moooooltes gràcies i disculpeu les molèsties!!!