dijous, 14 de juliol del 2011

D'excursióooooooo!!!

Moooooolt bones pares i mares!!!!

Coooom esteu??? Com va tot?

Nosaltres, d'excursióoooo!!! Es pot dir que, aquesta nit, l'hem passat separadets!! Els més grans hem passat la nit fòra de la Casa de Colònies... d'acampadaaaaaa!
El més petits hem estat els "amos" de la Casa de Colònies i hem dormit sense els companys de 5è i 6è!

Com us vam explicar, ahir va venir el Nen de la Familia Cardener, en Bernat. Ens va explicar que li agradava mooolt anar d'excursió, però que un dia, en una de les excusions que va fer, va perdre les seves bales de jugar.

Nosaltres, intrèpids i disposats com sempre a col·laborar en tot el que se'ns demana, vam decidir ajudar-lo i vam marxar d'excursió per cercar les seves bales.

Petits i grans vam fer dues excursions diferents: tots vam anar al Pantà de Sant Ponç, però els petits es van quedar a una zona molt proper al pantà (en una mena de platjeta que hi havia) i els més grans van emprendre una ruta per vorejar tot el perímetre del pantà.

Els més grans van caminar una bona estona, doncs!!

Tots vam dinar amb uns entrepans deliciosos que ens havien preparat des de la Casa de Colònies: ens en van fer dos per cadascú: un de xoriç i un altre de saltxixes! Per postre, vam menjar una deliciosa poma!

Els més petits, en acabar de dinar, es van posar a buscar les bales d'en Bernat Cardener... les van trobar totes!!! En acabar, van remullar-se els peus al pantà de Sant Ponç!!! Que fresquets!!!
Després de tot això, els petits van emprendre de nou la ruta cap a la Casa de Colònies. En arribar: piscina, dutxes,... relaxxxx!!!!
...i a la nit, en Bernat Cardener, va venir a recollir les Bales perdudes... i de tant conten que estava ens va regalar uns contes i llegenes que vam llegir i gaudir durant l'activitat de nit.
Ho vam fer estirats a les nostres màrfegues (o esterilles) i alguns de nosaltres estàvem tant cansats que vam quedar "fregits de son" sense poder acabar d'escoltar les llegendes.
Vam aprofitar i vam anar a dormir més aviat que de costum! A carregar piles!!!!


Els més grans van arribar a la zona d'acampada, també molt propera al pantà i amb una platgeta.
Vam arribar-hi més tard del previst, sobre quarts de vuit vespre. (Durant el camí havíem anat parant diverses vegades... per dinar... per berenar... per fer descansos...).

En arribar, ens vam posar a muntar Tendes de Campanya. En vam muntar 10! Vam fer grup de 5 nens i nenes per tenda!

Després de muntar-les vam descansar tot sopant! (Amanida de pasta, carn arreboassada amb xips i una pera per postre!)
Tots amb els plats i gots de metall a la falda... amb molta gana!
Sabeu? L'amanida de pasta de l'excursió de dos dies, és la millor de l'any!!!!

Tots plegats estàvem força esvalotats i se'ns va anar fent tard i fosc mentre sopàvem! En acabar, i després d'instal·lar-nos a les tendes, ens vam posar les xancles lligades i vam anar a remullar els peus a l'aigua del pantà!
Vam cantar cançons mirant la lluna... va ser un moment ben especial!

Després d'això, i quan ja eren quarts d'onze, també vam anar a dormir! (més aviat, per poder recuperar, també, forces). Una estona de conversa i rialles a la tenda i... Zzzzzzz!!!!

Al matí... hem llevat als de les tendes amb la càmara de fotos en mà! No us asusteu si veieu algunes cares de son...

Aquest matí, els petits s'han llevat a la casa de colònies amb tota normalitat. Ha vingut a visiar-nos l'Àvia Cardener. Ens ha explicat que el que més li agadava de Vila Joval era trovar-se a les veïnes als safareijos del poble... així, hem decidit anar a rentar-nos els fulards... que ja tocaaaa! (em sembla recordar que eren blancs i verds... però no n'estic segur!!)

Els més grans, s'han llevat, hem esmorzat en rotllana, hem desmuntat les tendes i Xooooooffff!! Els qui hem volgut, ens hem banyat al pantà!!! Que divertit!!!!

Després... motxilla a l'esquena i ... cap a la Casa de Colònies!!!

Sobre la una del migdia els més grans de la Colònia han tornat "a casa!". Els més petits els han prperat una benvinguda ben especial i ben eufòrica... Ha estat ben emocionant!!! Sense buscar-ho, però potser de manera inevitable, els monitors i monitores ens hem adonat que, avui, la colònia s'ha mostrat com una autèntica pinya!!
 Aquesta nit a la pregària, donarem gràcies a Déu perquè l'excursió ha estat tot un èxit...!

De moment això és tot!!!

Una abraçada ben forta des de Vila Joval i el Pantà de Sant Ponç!



P.D.: Ahir a la nit, els monitors i moniores miràvem i comentàvem el moment que vam poder viure amb els vostres fills i filles...: una rotllana de nens i nenes, plens d'il·lusió i energia, compartint un sopar "ben normal" però "enormement especial"... il·luminats tènuement per la llum d'un càmping gas... i sobre tot, enlluernats per una lluna plena "enteranyinada per alguns núvols passatgers"... De peus a l'aigua en un pantà, per nosaltres, immens, que reflexava la llum de la lluna talment com un mirall... amb el cel estrellat i ennuvolat per sostre... neguits i més negits per entrar a dormir a les tendes que haviem muntat... Ja ens perdonareu... però aquestes, són d'aquelles coses que deixen solera, que marquen, que fan crèixer... De debò... un plaer compartir-ho amb els vostres fills!