dissabte, 16 de juliol del 2016

Vuitè dia: l'espasa làser



Bon dia al dematí!


Anem amunt i avall, i no parem, i no ens aturem ni un moment, perquè se’ns acaba el temps i hem de saber-ne aprofitar cada segon. Qui ho diria que ja som a la recta final!


Cada cop ens visiten personatges més diversos, i ahir va ser el torn d’un misteriós caça-recompenses que, segons ens va explicar, es guanyava la vida amb el joc i l’especulació, aprofitant cada oportunitat que tenia, sovint enganyant i manipulant per a poder acumular més diners. Es veu que és un ofici força usual a la galàxia.
Va ser amable amb nosaltres i ens va proposar muntar un casino, un lloc on enriquir-se amb el joc i l’atzar. Així que, animats per la idea, ens vam passar el matí jugant a les cartes, la ruleta i molts d’altres per a treure una bona suma de diners. El que vam descobrir és que sovint la banca és qui guanya, i que fer-se ric no és tan fàcil com semblava. El nostre amic caça-recompenses, que anava voltant per allà, ens proposava guardar els diners en una caixa de fons, i anava apuntant tot el que li portàvem... o això deia. Va arribar el moment de fer el recompte final i entregar a cadascú el que s’havia guanyat però, en un tancar i obrir d’ulls, va tocar el dos amb tots els diners, i ens vam quedar amb un pam de nas...
La lliçó que vam poder extreure d’això va ser que no es pot confiar en tothom, i menys en persones deshonestes com ell; i, sobretot, que un tret bàsic dels jedis és la humilitat i la senzillesa, i que l’ambició excessiva ens corromp i ens acosta al costat fosc.

A la tarda, va arribar la lliçó que tots esperàvem des del primer dia... la més característica d’un jedi... l’espasa làser!
Cadascun de nosaltres es va fabricar una espasa làser aprofitant la seva llanterna, i tots hi vam posar la nostra millor dosi d’esforç i delicadesa. El resultat, ja el veuríem a la nit...

Així que es va amagar el sol i va caure el vespre, ja era hora de rebre la lliçó magistral d’espadatxí jedi. Amb les espases a la mà il·luminant la foscor (i metafòricament il·luminant qualsevol vestigi de maldat del costat fosc) ens vam encaminar pels voltants de la casa per provar-ne la seva eficàcia. L’espectacle de llum i color era màgic. Un cop acabat això, a la classe del mestre Jo-An Gin, encara enmig de la fosca, ens va explicar què deia cada color del sable làser sobre la nostra personalitat: força, coratge, impulsivitat... Després d’això, ja estàvem preparats per la lliçó de moviments amb l’espasa, amb defensa, estocada... tot el necessari per a ser oficialment uns jedis amb sable làser. Estàvem més que emocionats!


A part de tot això, també tenim una altra novetat. Ara estem una mica més acompanyats a la Ruca, amb l’arribada dels petitets de minicolònies.
El grupet de nens i nenes acabats d’arribar, amb les motxilles que en feien dos com ells, es van instal·lar en les seves habitacions i, tot seguit, van posar ordre a la colònia fent les normes de comportament tan necessàries. Van cantar cançons, van explorar la casa i van conèixer un món totalment nou i apassionant.
A la nit, amb els ulls que els brillaven d’emoció, van abaixar la seva primera bandera, la qual cosa vol dir que l’activitat de la colònia s’acaba i els seus inquilins se’n van a descansar al llitet... a veure què els espera a aquests petits aventurers en el món de Frozen i la seva aventura congelada.


Ens veiem d’aquí poc, ara ens toca gaudir de tot el que ens queda!