diumenge, 15 de juliol del 2012

Dia 9 - Colònies 2012


Molt bon dia pares, mares, germans, germanes, monitors... que heu seguit el blog!  

Avui s’acaba el bo! Aquests fantàstics 10 dies estan a punt de finalitzar, a punt! Però encara ens queda un matí en el qual acabarem d’unir-nos. El cant de l’hora dels adeus està al caure. Els nens i nenes ja estan impacients de veure-us i d’abraçar-vos, encara que molts, per una part, desitjarien que aquest viatge amb els amics durés uns dies més!

Ahir va ser un dia molt i molt intens. L’últim dia sencer de les colònies va començar, com tots amb son, que va desaparèixer a la cua de l’esmorzar. Després d’un rutinari esmorzar, d’aixecar la bandera i de fer els serveis, va aparèixer el cuiner de la tribu Tawa, el qual per recompensar-nos per la feina feta ens va explicar que a la seva tribu fan una espècie de cocktails que beuen abans de dinar i que són molt costosos de fer.

Així que els nens varen tenir que aconseguir  una seria d’ingredients (sucs, llimó, sucre...) passant per diferents proves, les quals varen resultar força divertides. Quan ja varen tenir totes les espècies cadascú va fer el seu beuratge, i glup! Que dolç!

Després de dinar varen fer l’hora lliure, i al ser l’últim dia, cadascú va fer el que s’estimava més, futbol, basquet, jocs de cartes, fer polseres etc.

A la piscina hi faltava el solet de cada dia i quan sorties de l’aigua quedaves realment glaçat! Així que una mica més aviat varem plegar i després de berenar varem començar a l’instant l’activitat de tarda.

Xocolata, sucs, suggus... havíem de preparar un àpat? Gomina, espuma... havíem de fer-nos un pentinat extravagant?  Doncs no! La xocolata i el suc no eren ben bé per menjar, ni la gomina per pentinar-nos... Sinó que varem acabar arrebossats de totes aquestes substàncies, que apegalosos ! Mascareta de cara de cola-cao amb xocolata desfeta, mascareta de cabell amb gomina, espuma i una mica de melmelada, varen beure sopa de calç (de calça i calçotets)... Que bé que ens ho varem passar, i després manguerada i cap a la dutxa!

Al acabar de dutxar-nos, de fer la trobada de grup i de la colònia varem agarafr uns paperets a l’atzar en el qual varem trobar les nostres parelles, amb les quals soparíem junts. En finalitzar aquest últim sopar ens varem dirigir cap a la sala de tallers de l’exterior, i el gran cap Wasaki va aparèixer i ens va donar les gràcies, i a canvi ens va regalar uns amulets, dos per cada grup! Quan el gran cap indi va eixir de la sala, varem començar a celebrar-ho amb una festa per tot lo alt, amb música  i ballant al revoltant del totem!

I després va tocar la part dramàtica de la nit . Els que aquest any fan , que eren un bon grapat, exactament 29, els hi va tocar despedir-se. Varen llegir un text que va fer emocionar a més d’un, i de dos i de tres monitors, i a molts dels nens tant de sisè com de tots els altres cursos i grups. Cada nen es va abraçar amb tots els monitors, i els plors inundaven les galtes dels altres. I com van dir ells, no hi ha un punt i final, sinó un punt i a part, l’any que ve l’esplai apassomi els tornarà a rebre a campaments amb els braços ben oberts!

Ara toca dir adeu a aquestes colònies tant magnífiques, i a aquest blog, tan fantàstic i que segur que a tots us ha omplert d’alegria i felicitat veure la rialla dels vostres petits encara que només sigui en fotos!
      
Moltes gràcies un altre cop a tots! I com sempre una forta abraçada a tots!

Atentament,

El grup de monitores i monitors de l’esplai Apassomi